Meningococcus elleni védőoltás

Megbetegedési veszély elhárítása céljából járványügyi érdekből elrendelt térítésmentes meningococcus elleni védőoltásról tájékoztatás és felhívás az oltóhelyen történő megjelenésre

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Értesítem, hogy gyermeke Meningococcus elleni védőoltásra jogosult.

 

Az oltás helyszíne: iskolaorvosi rendelő
Az oltás időpontja: 2011. május 23-június 15. Az oltás pontos napjáról a későbbiekben értesítjük.
Az oltást végző orvos: iskolaorvos

 

Az oltandó a Gyermek-egészségügyi Könyvét, és az utolsó iskolai kampányoltás során (7. vagy 8. osztály) kapott védőoltási könyvét (Védőoltási könyv 14 éven felüli személy részére) hozza magával!

Kérem gyermekének a megjelenését a megadott oltási időpontban és oltási helyen biztosítani szíveskedjék. Ha a gyermeke/oltandó bármilyen okból a fenti címen és időpontban nem tud megjelenni, akkor szíveskedjék értesíteni a megadott telefonszámon.

Amennyiben gyermeke korábban már részesült meningococcus elleni védőoltásban (MENINGITEC, MENJUGATE, Neis VAC-C, MENINGO A+C, MENCEVAX ACWY), akkor aza afentiekben jelzett egyéni oltási dokumentáció bemutatásával igazolható.
 
Tájékoztatom, hogy Vas megyében az elmúlt időszakban fertőző agyhártyagyulladásos megbetegedések fordultak elő, és a fertőzés lehetősége még fennáll, ezért a megbetegedési veszély elhárítása céljából az ÁNTSZ térítésmentesen felhasználható oltóanyagot biztosít az iskolai kampányoltások megszervezéséhez.
 
A Meningo A+C védőoltás a meningococcus baktérium A és C szerotípusa által okozott megbetegedés súlyos formái (agyhártyagyulladás, vérmérgezés) ellen nyújt védelmet. Tekintettel arra, hogy zárt közösségekben, kisgyermekek és kamaszok között terjed leggyorsabban és a betegség kezdetben nehezen felismerhető, ezért a védőoltás a leghatékonyabb megelőzési mód, a fokozottan veszélyeztetett fiatalok hosszabbtávú védelmét tudja biztosítani.

Gyermeke ismert allergiájáról, gyógyszerérézékenységéről, tartós gyógyszeres kezelést igénylő krónikus betegségéről tájékoztassa az oltó orvost.

Az oltás mellékhatásai lehetnek: az oltás helyén átmeneti fájdalom, ami esetenként ödémával vagy bőrpírral társul, fejfájás, láz, hasmenés, gyengeség, ingerlékenység.

Az oltás beadását követően jelentkező bármilyen mellékhatás észlelése esetén gyermeke haladéktalanul keresse fel háziorvosát.

2011. május 17.

Iskola Egészségügyi Szolgálat 9730 Kőszeg, Jurisics tér 5.
Tel.: 06-30/45-30-301